BioFoam

BioFoam is een vrij nieuwe manier van isoleren. Het heeft een soortgelijke structuur als EPS en heeft ook dezelfde eigenschappen. Grote verschil is dat BioFoam van natuurlijke materialen wordt gemaakt en dus geheel biologisch afbreekbaar is. Biofoam is qua uiterlijk dus soortgelijk aan EPS, wat in feite piepschuim is. Het verschil is dat BioFoam uit kleine groene bolletjes bestaat.

Wat zijn de voordelen?

BioFoam heeft veel positieve eigenschappen, waarvan een aantal ook wel weer overeen komen met EPS. BioFoam heeft een erg hoge isolatiewaarde, wat natuurlijk het belangrijkst is. Daarnaast heeft het geen last van vocht en is het ook bestand tegen ongedierte, bacteriën en schimmels. Doordat het van plantaardig materiaal is gemaakt is BioFoam niet schadelijk voor de gezondheid. En de drukvastheid alsmede het lichte gewicht maken het een isolatiemateriaal dat erg makkelijk te verwerken is.

Wat kost BioFoam?

De prijs van BioFoam ligt tussen de €15 euro en €25 euro per vierkante meter. Daarnaast is het net als EPS herbruikbaar waardoor het dus ontzettend duurzaam is.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven