Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring kan verstandig zijn als je een woning wilt kopen. Bij het uitvoeren van een bouwtechnische keuring gaat men de staat van de woning na, zodat je na aanschaf van de woning – hopelijk – niet voor onaangename verrassingen staat en bijvoorbeeld niet ineens blijkt dat er van tal van lekkages en achterstallig onderhoud sprake is.

Waar let men op bij een bouwtechnische keuring?

Bij een bouwtechnische keuring gaat het vooral om de algehele staat van de woning. Denk hierbij aan de aanwezigheid van eventuele isolatie, de staat daarvan, de staat van de kruipruimte, hoe het zit met de binnenmuren, hoe de elektra is aangebracht, enzovoorts. Ook let de bouwkundige op de staat van bijvoorbeeld deuren, kozijnen en dakkapellen.

Hoe gaat een bouwtechnische keuring in zijn werk?

De bouwtechnische keuring begint vaak bovenaan in het huis en wordt zo uitgevoerd naar beneden. Eerst wordt de binnenzijde behandeld, daarna de buitenkant van de woning. De bouwkundige verplaatst geen meubels en breekt en hakt niets open. Er is dus geen schade of nadeel voor de verkopende partij. In principe is de verkopende en kopende partij bij de keuring aanwezig en is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Na de keuring heb je een gesprek met de bouwkundige (dus zonder de verkopende partij erbij) waar hij kort uitlegt wat de staat van de woning is. Enkele dagen later ontvang je een uitgebreid rapport waarin onomwonden wordt vermeld wat de staat van de woning is.

De totaalkosten bedragen enkele honderden euro’s en zijn afhankelijk van de omvang van de te keuren woning. Het voordeel van een bouwtechnische keuring is dat je exact weet hoe het gesteld is met de woning. Je kunt beter nooit louter afgaan op toezeggingen en aanprijzingen van de verkopende partij, die hebben immers een groot belang wat strijdig is met jouw belang (een zo hoog mogelijke aankoopprijs bedingen).

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten