Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatiemateriaal brandveilig

Het laten isoleren van je woning is een goede keuze. Het bespaart een hoop energie en daarbij help je met het verminderen van de CO2-uitstoot. Toch wil je niet dat dit uiteindelijk ten koste gaat van de brandveiligheid van jouw woning.

Onlangs liet de Nederlandse brandweer weten zich zorgen te maken over de isolatiematerialen die er gebruikt worden. De meeste mensen kiezen voor isolatiematerialen die gemakkelijk vlam vatten, zonder dat ze hier zelf van op de hoogte zijn.

Hoe zit het precies?

Wanneer je je huis laat isoleren, wordt er gebruik gemaakt van een isolatiemateriaal. Dit materiaal wordt tussen de muren, onder de vloer of in het plafond (of dak) geplaatst. Deze materialen zorgen er voor dat warme lucht binnen blijft en koude lucht buiten.

De isolatiematerialen doen dus wat er verwacht wordt. Maar tegelijkertijd schuilt er een gevaar. Isolatiematerialen zoals piepschuim en kunststof zijn namelijk makkelijk brandbaar. Op deze manier wordt je huis dus wel goed geïsoleerd, maar wordt je huis er niet brandveiliger van. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Welke isolatiematerialen zijn brandveilig?

Met name de nieuwe isolatiematerialen zijn minder brandveilig. Tegenwoordig wordt er namelijk veel gebruik gemaakt van kunststof. Deze stof is dun en isoleert erg goed. Het nadeel is alleen dat het niet ten goede komt aan de brandveiligheid van een woning.

De traditionele materialen zijn opvallend genoeg een stuk veiliger te noemen. Denk bijvoorbeeld aan glas- en steenwol. Deze materialen zijn een stuk minder vatbaar voor brand dan de moderne isolatiematerialen. Dit is dus absoluut wel iets om in de gaten te houden. Uiteindelijk laat niemand zijn huis isoleren om vervolgens het huis minder brandveilig te maken.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten