Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Buitenspouwblad

Een spouwmuur is bedoeld om betere isolatie te bieden dan een woning met slechts een enkele muur. Een spouwmuur bestaat immers feitelijk uit twee afzonderlijke muren met een tussenruimte ertussen. De binnenmuur, dat is de muur aan de binnenzijde van de woning, noemt men ook wel het binnenspouwblad. De muur aan de buitenkant van het huis wordt de buitenmuur of buitenspouwblad genoemd. Tussen deze twee muren bevindt zich de zogenaamde spouw, wat voorheen vooral een loze, lege ruimte was. Tegenwoordig wordt deze spouw voorzien van isolatiemateriaal waardoor de spouw een goede isolerende werking biedt. De isolatie wordt vaak ingespoten via het binnenspouwblad of het buitenspouwblad omdat de isolatie niet als platen tussen de muur te krijgen is; daarvoor zou de muur immers deels weggehaald moeten worden en met bakstenen muren gaat dat vrijwel niet.

Waarom is isolatie van de spouwmuur zo belangrijk?

De spouwmuur is de muur die de woning scheidt van de buitenlucht. Overal in huis is dit de enige scheiding tussen binnenruimte en buitenlucht, op uiteraard ramen, deuren en dak na. De spouwmuur is dan ook de muur met het grootste contact met de buitenwereld en hierdoor gaat dan ook de meeste warmte verloren. Dat houdt in dat met deze muur de meeste winst te maken valt. Wanneer een spouwmuur goed geïsoleerd wordt, kan dit een besparing opleveren tot vele honderden euro’s per jaar. Dit terwijl het aanbrengen van isolatie in de spouwmuur vaak slechts enkele duizenden euro’s kost (eenmalige investering). Wellicht vind je dat alsnog een boel geld, maar houd er dan rekening mee dat de investering zich dus al in enkele jaren terugverdient. Een dergelijk rendement zul je op een bankrekening niet snel behalen!

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten