Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

C-waarde

De c-waarde geeft je een zicht op de warmteopname van een bepaald materiaal. Anders uitgedrukt kan je door middel van de c-waarde bepalen hoeveel tijd een materiaal nodig heeft om 1 graad Celsius op te warmen. Doordat dit gelinkt is aan de karakteristieken van een materiaal staat het los van gebruikte hoeveelheden of diktes.

Belang van de c-waarde

Wanneer je aan het bouwen of verbouwen bent, is de c-waarde van groot belang. Een hoge c-waarde geeft aan dat een materiaal traag zal opwarmen. Dat brengt heel wat voordelen met zich mee en is bovendien ook energiebesparend. Vaak zal het natuurlijk ook een invloed hebben op de prijs van het materiaal. Een materiaal met een hoge c-waarde zorgt ervoor dat de warmte in de zomer niet te snel naar binnen komt en in de winter niet te snel naar buiten gaat. Het resultaat is een fris huis in de zomer en een behaaglijke warmte in de winter.

Hoge c-waarde, lage kosten

De besparing die een hoge c-waarde met zich meebrengt zal vooral te zien zijn op de energierekening. Doordat het huis in de zomer fris blijft, is er minder airconditioning nodig om af te koelen. In de winter zal er dan weer bespaard kunnen worden op bijverwarming. Het aanvragen van isolatie offertes geeft alvast een goed zicht op de keuze in materialen met een hoge c-waarde.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten