Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Cfk-vrij

Het milieu en vooral de invloed die wij erop uitoefenen wordt steeds belangrijker. Logisch, want de gevolgen van schadelijke stoffen en slecht beheer van natuurlijke grondstoffen zijn vaak zichtbaar aanwezig. Eén van de zaken die zeer moeilijk afgebroken worden zijn cfk’s. Deze stoffen zitten voornamelijk in spuitbussen. Ook binnen de bouw wordt hier gebruik van gemaakt en dat is ten alle kost te vermijden.

Wat zou er gebeuren…

indien cfk niet verboden (of gereguleerd) zou zijn? Dan zou volgens het Amerikaanse NASA Earth Observatory de ozon-laag er als volgt uit komen te zien. Met andere woorden: er zou haast geen ozon-laag in de stratosfeer in het jaar 2060 meer overblijven. Dit lage niveau zou dan zeer ernstig zijn en tot desastreuze gevolgen voor de mensheid leiden.

Lees het wetenschappelijk artikel van Newman en zijn team:
What would have happened to the ozone layer if chlorofluorocarbons (CFCs) had not been regulated? (Engels). Bekijk wetenschappelijk artikel.

Waarom kiezen voor cfk-vrij?

Cfk is een afkorting die staat voor kunstmatige stoffen die zijn samengesteld uit chloor, fluor en koolstof. Ze zijn zeer schadelijk voor zowel het milieu als de mens en zijn mede verantwoordelijk voor het gat in de ozonlaag en het broeikaseffect. Daarnaast zouden ze afwijkingen veroorzaken bij ongeboren baby’s. Het mag dus duidelijk zijn dat er een grote voorkeur is voor het gebruik van cfk-vrij materiaal.

Cfk-vrij materiaal

Een mogelijk materiaal dat gebruikt kan worden om te isoleren en dat cfk-vrij is, is polyurethaanschuim. Dit materiaal is minder belastend voor het milieu, heeft prima isolatiewaarden en is handig in gebruik. Gratis isolatie offertes geven je een idee van de investering die nodig is om op een veilige en gezonde manier te isoleren. Een oplossing die zowel het milieu als je eigen gezondheid ten goede zal komen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten