Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schelpen isolatie checklist

Schelpen isolatie toepassen in een kruipruimte is vooral de voorbije jaren bijzonder populair geworden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van dit type isolatiemateriaal, maar doen dat vaak zonder stil te blijven staan bij diverse aandachtspunten. Aan de hand van onderstaande checklist zorg je er in ieder geval voor dat je drie zeer belangrijke punten niet zomaar over het hoofd ziet.

  • Controle van de kruipruimte

Hoe interessant schelpen isolatie ook mag zijn, het is je ongetwijfeld bekend dat je dit type isolatie niet zomaar in iedere kruipruimte kan plaatsen. Een goede controle van de kruipruimte, in het bijzonder op water is bijvoorbeeld zeer belangrijk. Een kruipruimte die nagenoeg geheel onder water staat vergt dan ook een ander type isolatie. Schelpen moeten hun werk immers kunnen doen en dat kan niet wanneer ze geheel onder water komen te staan.

  • Schelpen isolatie zelf aanbrengen?

Op het eerste zicht lijkt het een heel karwei om de schelpen in de kruipruimte te kunnen storten, maar eigenlijk valt dat best mee. Je dient er eigenlijk hoofdzakelijk rekening mee te houden of de kruipruimte al dan niet begaanbaar is. Is dat niet het geval, dan zal je de schelpen er in moeten blazen met behulp van een pomp. Deze heeft uiteraard niet iedereen voor handen. Wanneer je een beroep doet op een gespecialiseerd bedrijf zit de prijs van de pomp inbegrepen in de plaatsing. Wil je de schelpen isolatie zelf storten in de kruipruimte, dan moet je de pomp gaan huren wat een extra prijskaartje met zich meebrengt.

  • Vrij maken van de toegang

Tot slot, voor de dag van isoleren aanbreekt is het altijd een goed idee om de toegang tot de kruipruimte te controleren. Vaak bevindt deze toegang zich immers in een opberghok onder de trap of op een andere locatie die niet veelvuldig wordt bezocht waardoor er heel wat rommel de toegang kan blokkeren. Deze vrijmaken kan je op de dag van isoleren zelf veel tijd en geld besparen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten