Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie checklist

Wanneer je warmteverlies via de gevel van je huis wenst te voorkomen en je huis beschikt over een spouwmuur kan je er voor kiezen om deze te laten isoleren. Het laten isoleren van je spouwmuur vergt op zich slechts een kleine inspanning en dito investering. Toch, wanneer je de spouwmuur van je huis wilt laten isoleren is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Wij zetten deze punten alvast graag even op een rijtje.

  • Werd de spouwmuur vroeger reeds geïsoleerd?

Veel mensen houden er geen rekening mee, maar het zou zomaar kunnen dat de spouwmuur van je oude woning vroeger door een nieuwe eigenaar al eens werd geïsoleerd. Ondanks het feit dat isolatiemateriaal door de jaren heen over een steeds betere kwaliteit is gaan beschikken is het niet mogelijk om in een dergelijke situatie de spouwmuur van nieuwe isolatie te voorzien.

  • Endoscopie

Het kan niet genoeg worden benadrukt hoe belangrijk het is om een endoscopisch onderzoek uit te laten voeren voor het overgaan tot het laten isoleren van de spouwmuur. Een dergelijk onderzoek is noodzakelijk om eventuele vervuiling in de spouw aan het daglicht te brengen, maar daarnaast zorg je er op deze manier ook voor dat bijvoorbeeld cementbaarden worden opgemerkt. Wil je er zeker van zijn dat je door het plaatsen van spouwmuurisolatie echt een optimaal rendement zal verkrijgen? Dan is het op voorhand laten uitvoeren van dit onderzoek beslist geen overbodige luxe.

  • Welk type isolatiemateriaal kiezen?

Er zijn op de markt tegenwoordig verschillende isolatiematerialen terug te vinden die je kan gebruiken voor het isoleren van de spouwmuur. Je kan bijvoorbeeld een keuze maken tussen steenwol en glaswol, maar daarnaast is er ook nog PUR-schuim en wat te denken van isolerende parels? Goed de verschillende isolatiematerialen, hun prijzen en hun voor- en nadelen vergelijken is dan ook steeds zeer belangrijk.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten