Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakbeschot

Een van de delen van het huis die het meeste warmteverlies met zich meebrengen, is zonder twijfel het dak. Dit kan enerzijds opgelost worden door afdoende isolatie te voorzien, maar anderzijds ook door het gebruik van een dakbeschot. Een groot voordeel van een dakbeschot zijn de bijkomende karakteristieken die de kwaliteit van zowel dak, comfort als woning ten goede komen.

Functies van dakbeschot

In de eerste plaats zorgt het dakbeschot ervoor dat de zolder of verdieping onder het dak beschermt is tegen allerhande weersomstandigheden. Het sluit het dak volledig af zodat invloeden van buitenaf geminimaliseerd worden. Daarnaast heeft het dakbeschot ook prima isolerende kwaliteiten tegen zowel warmte als geluid. Als laatste is er de draagkracht die zowel de dakbedekking kan dragen als een persoon die op het dak zou lopen.

Hoe is dakbeschot opgebouwd?

Er zijn twee soorten dakbeschot te vinden, afhankelijk van het dak zelf. Bij een dak dat uit pannen is opgebouwd, spreekt men van een staand dakbeschot waarbij de planken verticaal geplaatst worden. Is het dak uit leien opgebouwd, dan wordt gekozen voor een horizontale ligging van de planken en heet dit een liggend dakbeschot. Om een idee te krijgen van de prijs van een dakbeschot, kan je hier een gratis offerte aanvragen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers