Dakisolatie binnenzijde

Het is niet alleen mogelijk om isolatie te plaatsen aan de buitenkant van je dak, ook aan de binnenzijde kan je warmteverlies een halt toeroepen. Wanneer je over een plat dak beschikt heb je dus een keuze, maar dat geldt niet bij een schuin of hellend dak. Bij dergelijke constructies heb je enkel en alleen de mogelijkheid om de isolatie aan de binnenkant aan te brengen.

Welk isolatiemateriaal gebruiken?

Wanneer je van plan bent om je dak te isoleren aan de buitenkant ben je steevast aangewezen op zogenaamde isolatieplaten. Wanneer je er voor kiest om de isolatie aan de binnenkant van het dak aan te brengen is dat niet het geval. Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van:

  • Isolatiepanelen
  • Glaswol
  • Cellulose
Voor welke van de verschillende soorten isolatiematerialen je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In het merendeel van de gevallen speelt uiteraard ook het kostenplaatje een belangrijke rol en dan is de keuze voor glaswol doorgaans zeer snel gemaakt.

Gebruikmaken van een dampscherm

Wanneer je er voor kiest om dakisolatie aan de binnenkant van je dak aan te brengen is het steeds bijzonder belangrijk om gebruik te maken van een zogenaamd dampscherm. Veel mensen staan er niet bij stil, maar een dergelijk scherm is van cruciaal belang om de duurzaamheid van je isolatie te kunnen garanderen. Zonder een dampscherm kan het vocht immers een invloed krijgen op de isolatie en dat kan er voor zorgen dat de isolerende factor op negatieve wijze wordt beïnvloed. Gebruikmaken van een dampscherm bij het isoleren van de binnenzijde van je dak is dan ook steeds zeer belangrijk.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven