Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie cellulose

Vandaag de dag is het op tal van verschillende manieren mogelijk om je dak te isoleren. Je kan er uiteraard voor kiezen om gebruik te maken van de klassieke glaswol, maar daarnaast is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde cellulose isolatie. Dit type isolatie wordt gemaakt van gerecycleerd krantenpapier en voorziet je dak van een ronduit prima thermische en akoestische isolatie. De fijne vlokken worden bij dit type isolatie ingeblazen tussen de kepers en de roosteringen waardoor een uitstekende afdichting ontstaat. Bijgevolg kan er geen enkel warmteverlies meer optreden waardoor er een prima rendement kan worden behaald.

cellulose isolatie

Waarom kiezen voor cellulose?

Door er voor te kiezen om gebruik te maken van cellulose kan je steevast rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Wij zetten deze voordelen alvast graag even voor jou op een rijtje:

  • Cellulose zorgt voor een uitstekende vochtregulatie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol is cellulose namelijk perfect in staat om een kleine hoeveelheid vocht op te nemen zonder dat er wordt ingeboet op vlak van isolatiewaarde.
  • Cellulose beschikt over een grote opslagcapaciteit die er voor zorgt dat het binnendringen van zonnestralen tot een minimum wordt herleid. Dit zorgt er voor dat je huis tijdens de zomermaanden heerlijk fris blijft.
  • Op het eerste zicht zou je misschien denken dat cellulosevlokken bijzonder brandbaar zijn, ze zijn immers gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. Toch is dat niet het geval, in tegendeel. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat cellulose perfect voldoet aan alle EN-classificaties wat het bijzonder veilig maakt.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

In principe is er slechts één groot nadeel verbonden aan het gebruik van cellulose-isolatie en dat is dat ze uitsluitend kan worden toegepast in een half of volledig gesloten volume. Met andere woorden, ze kunnen niet vrijhangend tussen de kepers worden geplaatst. Voorzie omwille van deze reden altijd eerst plafondafwerking waar de laag cellulose op kan worden geplaatst.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers