Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie condens

Wanneer je er voor kiest om je dak te isoleren is het steeds belangrijk om er voor te zorgen dat de vochtige binnenlucht niet kan doordringen tot in de isolatie. Veel mensen houden er geen rekening mee, maar in de vorm van damp bevat de lucht in huis een bepaalde hoeveelheid water. Wanneer dat vocht een weg vindt tot in de isolatie zorgt deze ervoor dat de isolerende werking op negatieve wijze wordt beïnvloed. In ernstige gevallen kan het vocht zich manifesteren waardoor het houtwerk kan gaan rotten en er schimmels ontstaan. Het mag dan ook duidelijk zijn, het voorkomen van condens is zeer belangrijk, maar hoe doe je dat nu precies?

Gevolgen van condensatie bij dakisolatie

Op het ogenblik dat waterdamp kan doordringen tot in de isolatie ontstaat er condensatie. Dit kan na verloop van tijd aanzienlijke gevolgen hebben. Om het probleem van condens op te lossen zijn isolatiebedrijven er door de jaren heen voor gaan kiezen om een zogenaamd dampscherm in het leven te roepen. Dit scherm wordt bevestigd aan de binnenkant van het dak waardoor de vochtige lucht geen invloed kan hebben op de isolatiewaarde van het aangebrachte isolatiemateriaal.

Plaatsen van een dampscherm

Zodra je er voor kiest om het dak van je woning van binnenuit te isoleren is het belangrijk om een dampscherm aan te brengen. In principe is er slechts één uitzondering, namelijk dat de isolatie die je plaatst over een dampwerende laag beschikt. Houd er wel rekening mee dat het in deze situatie uitermate belangrijk is om eventuele aanwezige gaten goed af te dekken waardoor waterdamp niet alsnog een weg kan vinden tot in de isolatie. Het plaatsen van een dampscherm is overigens niet voldoende om condens tegen te gaan. Ook een goede ventilatie voorziening is iets waar je maar beter rekening mee kan houden.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers