Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie EPS

EPS, ook wel geëxpandeerd polystyreen genoemd staat er om bekend één van de meest veelzijdige soorten kunststof te zijn. Dit materiaal beschikt dan ook over bijzonder veel unieke eigenschappen. EPS wordt vandaag de dag dan ook niet uitsluitend toegepast in de grond- en waterbouw, daarnaast wordt het ook gebruikt in de tuinbouwsector en zelfs in de verpakkingsindustrie. Tel daar ook nog eens bij op dat EPS een prima isolerend materiaal is en je beschikt meteen over tal van interessante redenen om voor je dakisolatie te kiezen voor EPS.

Voordelen van EPS isolatie

Wanneer je vandaag de dag je dak gaat isoleren kan je een keuze maken uit tal van verschillende materialen. EPS is één van de mogelijkheden waarover je beschikt, maar welke voordelen zijn er nu precies verbonden aan dit type isolatiemateriaal? We zetten ze graag even voor jou op een rijtje:

  • EPS beschikt over een zeer sterk isolerende functie
  • EPS is ongevoelig voor vocht in tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol
  • EPS is volledig recycleerbaar en daardoor bijzonder milieuvriendelijk
  • EPS beschikt over een brandvertragende werking en is bijgevolg zeer veilig

Bovenstaande voordelen zijn eigenlijk slechts het neusje van de zalm, maar geven wel aan hoe interessant het kan zijn om er voor te kiezen om je dak te isoleren met behulp van EPS isolatieplaten.

EPS aan de binnenkant van je dak

Veel mensen denken dat ze bij het gebruik van isolatieplaten uitsluitend over de mogelijkheid beschikken om deze aan de buitenkant van hun dak te bevestigen. Niets is echter minder waar. Indien je er voor kiest om zogenaamde EPS isolatieplaten te gebruiken, dan kunnen deze probleemloos aan de binnenkant van je dak worden bevestigd. Het aanbrengen van deze platen is relatief eenvoudig, je dient er alleen maar rekening mee te houden dat ze iets duurder zijn in vergelijking met andere isolatievormen. Wanneer je echt je dak op zo voordelig mogelijke wijze wenst te isoleren, dan is het gebruik van glaswol misschien financieel net iets interessanter.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers