Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie folie

Wanneer je er aan denkt om je dak te isoleren zal je meteen op zoek willen gaan naar het meest geschikte isolatiemateriaal. Iedereen is wel bekend met bijvoorbeeld glaswol en isolatieplaten, maar heb je ook al eens nagedacht over het gebruik van een isolerende folie. Deze folie neemt niet veel plaats in en biedt je alsnog een uitstekende mogelijkheid om je dak aan de binnenkant van een meer dan degelijke isolatie te voorzien.

Wanneer kiezen voor isolerende folie?

Het is mogelijk om je dak op verschillende manieren te isoleren. Je kan er voor kiezen om de isolatie aan de binnenkant aan te brengen, maar je kan ze ook van buitenaf isoleren. De meeste mensen kiezen er vandaag de dag toch nog steeds voor om hun dak van aan de binnenkant te isoleren, ook al dienen ze dan rekening te houden met een vaak aanzienlijk plaatsverlies. Door gebruik te maken van isolatiefolie is dat niet het geval. Deze folie beschikt immers over een prima isolerende werking en voorkomt dat de ruimte wordt beperkt. Isolerende folie is dan ook een prima keuze voor mensen die koste wat het kost van binnenuit willen isoleren, maar niet aan ruimte willen inboeten.

Nadelen van isolerende folie

Het feit dat een isolatiefolie zeer dun is wekt bij sommige mensen de al dan niet terechte illusie op dat deze vorm van isolatie niet echt goed isoleert. Hoewel dat eigenlijk niet het geval is moet het gezegd dat er andere isolatiematerialen op de markt zijn terug te vinden die over een doeltreffendere werking beschikken. Houd er wel rekening mee dat isolatiefolie voor je dak in verschillende lagen kan worden aangebracht. Op deze manier zorg je er voor dat het warmteverlies echt in de kiem wordt gesmoord waardoor jouw energiefactuur aanzienlijk zal dalen. Wat dit betreft is gebruikmaken van isolerende folie dan ook beslist de moeite waard.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers