Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie huurwoning

Wanneer je er voor hebt gekozen om een huis te huren is het voor jou als huurder uiteraard zeer belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de isolerende factor van de woning in kwestie. Deze isolerende factor zal namelijk van grote invloed zijn op het prijskaartje dat je voor je energieverbruik zal moeten betalen.

Vandaag de dag wordt steeds vaker gedacht dat de eigenaar van een woning die wordt verhuurd verplicht is om er voor te zorgen dat deze op optimale wijze is geïsoleerd. In de praktijk blijkt echter al snel dat, dat niet het geval is.

Transparantie inzake energieverbruik

Bij het verhuren van een woning is de eigenaar verplicht om potentiële huurders een glasheldere kijk te geven op het energieverbruik waar ze te maken mee zullen krijgen. Dat energieverbruik kan worden beperkt door het aanbrengen van goede isolatie waardoor het huren van de woning in kwestie interessanter wordt. Hoewel de eigenaar van een huurwoning niet verplicht is om isolatie te voorzien (ook niet in het dak), is dit wel mee bepalend voor de huurprijs die in rekening kan worden gebracht. Een slecht geïsoleerd huis heeft te maken met veel hogere vaste kosten waardoor potentiële huurders slechts bereid zullen zijn om een beperkt huurbedrag te betalen.

In de toekomst wel verplicht?

Er is reeds heel veel te doen geweest over het naar de toekomst toe verplicht maken van isolatie. In het bijzonder een verplichting voor het aanbrengen van dakisolatie zou dan aan bod kunnen komen. Eerder werd reeds een voorstel ingediend die stelde dat tegen 2020 alle woningen voorzien moeten zijn van een grondige dakisolatie. Is dat niet het geval, dan zou het zomaar kunnen dat de huizen in kwestie niet meer verhuurd kunnen of mogen worden. Als eigenaar van een huurwoning is het dan ook zeker en vast interessant om vandaag de dag reeds te investeren in dakisolatie.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers