Dakisolatie jaren 30 tot en met 80 woning
Steeds vaker kiezen mensen er voor om een oude woning aan te kopen en deze vervolgens te renoveren. Wanneer je er voor kiest om een jaren 30 tot en met jaren 80 woning aan te kopen zal je met heel veel verschillende factoren rekening moeten houden, in het bijzonder met de isolatie. Toen deze woningen werden gebouwd was er immers nog geen sprake van echte isolatie, laat staan dat het werd aangeraden. Het isoleren van een oude woning kan een flinke opdracht zijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je een aantrekkelijke besparing kan realiseren op je energiefactuur.
Waar rekening mee houden?
Wanneer je een jaren 30-80 woning gaat voorzien van dakisolatie is het in eerste instantie belangrijk om goed naar de aanwezige dakconstructie te kijken. Het type dakconstructie zal immers niet alleen bepalend zijn voor het isolatiemateriaal waar gebruik van zal worden gemaakt, daarnaast moet er ook een controle plaatsvinden van de aanwezige materialen. Vooral bij oudere woningen kan het namelijk voorkomen dat er verrotting is ontstaan. Wanneer dit het geval is moet dit eerst worden opgelost vooraleer er isolatie wordt aangebracht.
Aandacht voor alle onderdelen van een woning
Wanneer je er voor kiest om oudere woningen te voorzien van dakisolatie dien je er rekening mee te houden dat je niet meteen zal kunnen rekenen op een groot verschil op vlak van energieverbruik. Oude woningen zijn immers veelal in hun geheel niet of zeer slecht geïsoleerd waardoor niet alleen het dak, maar bijvoorbeeld ook de kruipruimte en de gevel geïsoleerd dienen te worden. Omdat warmte een stijgende werking heeft zal het merendeel hiervan dan wel via het dak ontsnappen, tijdens het stijgen kan het bijvoorbeeld ook perfect een weg naar buiten vinden door de gevel. Het uitsluitend isoleren van een dak bij een jaren 30 tot en met jaren 80 woning schiet haar doel dan ook eigenlijk een beetje voorbij.