Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie kopen

Indien je op het punt staat om je dak van isolatie te voorzien zal je uiteraard in eerste instantie een keuze willen maken uit de verschillende soorten isolatiematerialen die op de markt terug te vinden zijn. We onderscheiden wat dat betreft bijvoorbeeld:

  • Glaswol (in dekens of in platen)
  • Kurk
  • Cellulose (gerecycleerd krantenpapier)
  • Hennepvezels in isolerende dekens
  • Isolatieplaten (binnen en buiten)

Bij het kopen van één van bovenstaande isolatiematerialen is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het kostenplaatje, maar ook met zaken zoals de brandveiligheid en ook de isolatiewaarde kan onderling aanzienlijk verschillen.

Welk isolatiemateriaal gebruiken?

Welk isolatiemateriaal je het beste kunt gebruiken is zoals net aangegeven afhankelijk van zeer veel verschillende factoren. Je uiteindelijke keuze op dit vlak is ook altijd een beetje persoonlijk. Ga je bijvoorbeeld zelf je dakisolatie plaatsen en kan je niet tegen glaswol, dan zal je geneigd zijn om te kiezen voor een ander isolatiemateriaal. Wil je het plaatsen van de isolatie uitbesteden en wil je bovendien kunnen rekenen op een zo laag mogelijk prijskaartje? In dat geval zal je er dan misschien juist wel voor willen kiezen om gebruik te maken van glaswol. Let op, bij bepaalde isolatiematerialen zoals bij cellulose dient een specifieke constructie voorzien te worden waar het isolatiemateriaal op kan worden aangebracht. Ook hier dient rekening mee te worden gehouden.

Isoleren langs binnen of buiten?

Tot slot, houd altijd rekening met de manier waarop je, je dak wenst te isoleren. Je kan er namelijk zowel voor kiezen om dit langs binnen als langs buiten te doen… althans wanneer je over een plat dak beschikt. Voor de isolatie aan de buitenkant wordt gebruik gemaakt van isolatieplaten die over een bepaald afschot moeten beschikken. Op de markt zijn verschillende specifieke afschotplaten terug te vinden die reeds van zichzelf over een natuurlijk afschot beschikken. Hierdoor blijft water niet op het dak staan en zal ze bijgevolg geen impact hebben op de isolerende werking van het isolatiemateriaal.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers