Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie nadelen

Iedereen heeft het altijd over de vele interessante voordelen die verbonden zijn aan het plaatsen van dakisolatie, maar zijn er ook nadelen aan verbonden? We weten bijvoorbeeld dat het optimaal isoleren van je woning er voor kan zorgen dat er nood is aan extra ventilatie, maar zijn er ook nadelen specifiek aan het isoleren van je dak verbonden? Door de jaren heen deden er op het internet vaak de wildste verhalen de ronde. Deze verhalen zeiden dat dakisolatie niet alleen duur was, maar dat het plaatsen er van ook nog eens veel overlast met zich meebracht en ga zo maar door. In de praktijk zien we echter dat het merendeel van deze vooroordelen helemaal niet overeenkomen met de realiteit. Wij zetten de belangrijkste nadelen van dakisolatie even voor jou op een rijtje.

Is dakisolatie duur of niet?

Er wordt wel eens gezegd dat een dak isoleren gepaard gaat met een hoog kostenplaatje. In de praktijk hoeft dat echter niet noodzakelijk het geval te zijn. Op zich is het isolatiemateriaal dat nodig is voor het isoleren van jouw dak niet zo duur, maar het is vooral de grote oppervlakte die het prijskaartje aanzienlijk kan beïnvloeden. Het klopt wel dat je voor het isoleren van je dak doorgaans rekening dient te houden met een hogere prijs in vergelijking met bijvoorbeeld het isoleren van de kruipruimte of de spouwmuur.

Een dak isoleren is veel werk

Van alle onderdelen van je huis die je kan isoleren is het dak de vervelendste. Dit heeft alles te maken met het feit dat de werken vaak op grote hoogte uitgevoerd moeten worden, maar ook de omvang van de dakconstructie kan hier voor iets tussen zitten. Dat het isoleren van een dak relatief veel werk is, is dus een feit, maar eenmaal dit is gebeurd zal je er wel voor een zeer lange tijd de voordelen van blijven plukken.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers