Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie renovatie

Tijdens het renoveren van je woning zal je speciale aandacht willen besteden aan diverse factoren. Uiteraard zal je grondig na gaan of er in huis bepaalde onderdelen door de tand des tijds zijn aangetast, maar daarnaast zal je ook kijken waar er ruimte is voor verbetering. Veel mensen die over een oudere woning beschikken moeten het tot op de dag van vandaag stellen zonder degelijke isolatie. Dat is vervelend, want het niet beschikken over isolatie zorgt er voor dat het woonklimaat op negatieve wijze wordt beïnvloed, maar bovendien krijg je hierdoor ook ieder jaar opnieuw een stevige energiefactuur voorgeschoteld. Het aanbrengen van een doorgedreven isolatie tijdens het uitvoeren van een renovatie is dan ook beslist geen overbodige luxe.

Controle van de dakconstructie

Vooraleer dakisolatie aan te brengen is het bijzonder belangrijk om goed te kijken naar de aanwezige dakconstructie. Vooral bij zeer oude woningen kan het namelijk zomaar voorkomen dat het hout is aangetast door de jaren heen. Wanneer dit het geval is, is het van cruciaal belang om eerst de dakconstructie te herstellen voordat je deze gaat isoleren.

Plaatsing van isolatie
Ben je ook van plan om tijdens het uitvoeren van een renovatie aan je huis dakisolatie te voorzien? In dat geval zal je rekening willen houden met de volgende zaken:

  • Wordt de isolatie aan de binnen- of buitenkant van het dak aangebracht?
  • Van welk isolatiemateriaal zal er gebruik worden gemaakt?
  • Ga je de plaatsing van dakisolatie zelf doen of wil je deze liever uitbesteden?

Wanneer je op bovenstaande vragen een duidelijk antwoord hebt gegeven kan het echte werk beginnen. Let wel, het isoleren van je dak moet op nauwkeurige wijze gebeuren. Spleten en kieren zijn bijvoorbeeld volledig uit den boze.

Aanbrengen van een dampscherm

Wanneer je er voor kiest om isolatie aan de binnenkant van je dak te plaatsen is het belangrijk om rekening te houden met het aanbrengen van een zogenaamd dampscherm. Dit dampscherm zorgt er voor dat het aanwezige vocht in de lucht binnen in je woning niet kan doordringen tot in de isolatie. Hierdoor kan ze niet aan isolatiewaarde verliezen waardoor je bent verzekerd van een optimale bescherming tegen warmteverlies.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers