Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie XPS

XPS was lange tijd in zeer veel delen van de wereld een populair isolatiemateriaal. XPS is een kunststof materiaal dat wordt geproduceerd uit het zogenaamde styreen. Het isolatiemateriaal beschikt over een gesloten celstructuur en is bovendien voorzien van een uitstekende druksterkte. Daarnaast is de isolatiewaarde van XPS zeer gunstig en heeft het als belangrijkste voordeel dat het in tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol geen vocht opneemt. Over het algemeen wordt XPS onder de vorm van dakisolatie geleverd als platen die beschikken over een tand en groef verbinding. Dit zorgt er voor dat ze prima op elkaar aangesloten kunnen worden waardoor warmteverlies geen enkele kans meer maakt.

Voordelen van XPS dakisolatie

Wanneer je er voor kiest om voor het isoleren van je dak gebruik te maken van XPS kan je rekenen op de volgende voordelen:

  • XPS neemt geen vocht op waardoor het over een prima levensduur beschikt en er niet aan isolatiewaarde zal worden ingeboet.
  • XPS beschikt over een zeer hoge drukvastheid.
  • De isolatiewaarde van XPS is uitstekend.
  • Je kan dit type isolatie meteen toepassen op een bestaand plat dak. Hierdoor wordt na-isoleren kinderspel.
  • XPS is zeer eenvoudig te verwerken.

R-waarde afhankelijk van de dikte van het materiaal

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van XPS, ook wel geëxtrudeerd polystyreen genoemd dien je er rekening mee te houden dat de zogenaamde R-waarde sterk afhankelijk is van de dikte van het materiaal. De R-waarde van het materiaal is van cruciaal belang voor de mate waarin warmteverlies kan worden tegengehouden. XPS die beschikt over een dikte van 20 mm kenmerkt zich bijvoorbeeld door een R-waarde van 0.55. In principe is XPS leverbaar tot een dikte van 120 mm waarbij de R-waarde meteen 3.20 bedraagt. Hoe dikker het materiaal, des te duurder het uiteraard wordt, maar je krijgt er een aanzienlijk hoger rendement voor in de plaats.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers