Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakkapel

Als je een dakkapel laat installeren komt hier een heleboel bij kijken. Maar wat je vooral niet moet vergeten is dat het ook voor een dakkapel erg belangrijk is om deze goed te isoleren. Een dakkapel isoleren kan je zelf doen, maar is wel een behoorlijke klus. Het is dan ook aan te raden om hier een vakman voor in te schakelen. Er zijn verschillende manieren om een dakkapel correct te isoleren.

Waarom moet je een dakkapel isoleren?

Vooral bij oudere huizen is een dakkapel nog niet geïsoleerd, maar ook voor een dakkapel is het belangrijk deze te isoleren. Je verliest behoorlijk wat warmte door deze uitbouw als je dit niet doet, ondanks dat de rest van je dak wel geïsoleerd is.

Hoe isoleer je het platte dak van een dakkapel van buiten?

Dit is behoorlijk ingrijpend en kan dus beter gedaan worden door een expert. Hier wordt veelal steenwol of glaswol voor gebruikt. Dit materiaal is brandveilig en is in verhouding redelijk makkelijk aan te brengen doordat het zo tussen de dakliggers en de stijlen gestopt kan worden.

Hoe kun je een dakkapeldak aan de binnenkant isoleren?

Hoewel dit niet aan te raden is, is het dak van de dakkapel aan de binnenkant isoleren soms de enige manier. Het doel is natuurlijk om vocht weg te houden en dan met name in dit geval van binnenuit. Hiervoor kan je dampremmende folie gebruiken. Zoals eigenlijk altijd zo is met het isoleren van een locatie of object is het belangrijk goed op de naden en kieren te letten en deze goed af te plakken.

Wat zijn wangen?

De zogenaamde wangen, zijden van een dakkapel, moeten ook goed geïsoleerd worden. Dit kan simpelweg door middel van een raamwerk van hout waar isolatiewol tussen kan en vervolgens dampremmend folie er over.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers