Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakkapel geluidsisolatie

Om de dakkapel te isoleren op gebied van geluid kan je kiezen voor isolatiemateriaal dat geluid absorbeert. Cellulosevezels, minerale wollen en foams zijn hier een goed voorbeeld van. Je plaats het isolatiemateriaal bij voorkeur in een dubbele wand die je voorziet tijdens de bouw van de dakkapel. Indien er geen dubbele wand voorzien is, kan je deze creëren, maar dit neemt natuurlijk wel ruimte weg aan de binnenzijde van de dakkapel. Behalve de isolatie zelf, kan je de dakkapel afwerken met een laag kurk. Dit materiaal heeft ook een goede akoestische isolatiewaarde en geeft de dakkapel een warme uitstraling.

Voordelen van geluidsisolatie

Het grote voordeel van geluidsisolatie is dat het zowel geluiden buiten houdt als binnen. Enerzijds zal je geen last hebben van een drukke weg, luidruchtige buren, omgevingsgeluiden of harde regen op de dakkapel. Anderzijds zal je privacy verzekert worden doordat er ook geen geluiden naar buiten toe verdwijnen. Hoe beter het materiaal waar je voor kiest of de dikte van je isolatie, hoe minder geluid doorgelaten zal worden. Je bepaalt best vooraf welk doel je geluidsisolatie moet dienen om te berekenen hoeveel budget er nodig is. Daarnaast zullen ook kleine luchtkamers in je dubbele wand een geluidwerende werking hebben.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers