Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakkapel isoleren

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen vergroot je hiermee de bewandelbare ruimte van je zolderverdieping. Daarnaast krijg je ook meer oppervlak op je dak gezien de dakkapel een uitsteeksel vormt. Dit is ook meer ruimte langs waar de warmte kan ontsnappen, zeker omdat het dak in ieder huis het gevoeligste punt is op dat vlak. Het loont dus om je dakkapel voldoende te isoleren zodat het geen verliespost gaat vormen en je energierekening de hoogte in gaat jagen. Idealiter isoleer je de dakkapel aan alle kanten. Dat wil zeggen dat je het dak aan zowel de binnen- als buitenzijden onder handen moet nemen en ook de zijwanden van voldoende isolatie moet voorzien. Er zijn verschillende materialen en technieken die je kan toepassen afhankelijk van de isolatiewaarden die je beoogt en het budget dat beschikbaar is.

Reden van de isolatie

Eén van de aspecten waar rekening mee gehouden moet worden is de reden om te isoleren. Wanneer het enkel om het tegengaan van energieverlies draait, kan je isoleren met materialen zoals PUR, PIR, glaswol en dergelijke meer. Moet er echter ook geïsoleerd worden tegen geluiden van buitenaf, dan dient hier aangepaste isolatie voor aangekocht te worden die geluiddempend werkt.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers