Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakkapel na-isoleren

Misschien heb je een hele tijd geleden een huis gebouwd en bij het plaatsen van de dakkapel geen of weinig isolatie geplaatst? Of misschien heb je een bestaande woning gekocht met een niet geïsoleerde dakkapel? Wellicht komt er dan een ogenblik waarop je merkt dat er toch heel wat warmte verloren gaat langs die weg en na-isolatie een noodzaak wordt. Na-isolatie is in principe hetzelfde als gewone isolatie, alleen moet je nagaan of de bestaande constructie voldoende mogelijkheden heeft om de isolatie aan te brengen. Vaak is er geen ruimte voorzien en zijn er enkel structurele wijzigingen nodig. Soms kunnen die vermeden worden door de materiaalkeuze die je maakt.

Welke opties heb je?

Doordat je isolatie zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde van de dakkapel kunt plaatsen, loont het om na te gaan welke van beide opties het goedkoopste en eenvoudigste is bij je bestaande constructie. Daarnaast zijn sommige materialen makkelijker te plaatsen dan andere. Afhankelijk van je dakkapel zal een hardschuimplaat eenvoudiger zijn, een rol rotswol of vloeibare isolatie in spuitbussen. Is er wel isolatie aanwezig, maar is deze niet meer van voldoende kwaliteit, dan kan een dichting van ontstane kieren wellicht het probleem van de baan helpen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers