Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouw controleren

Mensen kiezen er vandaag de dag steeds vaker voor om geen nieuwbouw te laten bouwen, maar wel een oudere woning aan te kopen. In dat geval is het erg belangrijk om een goed beeld te hebben van de precieze constructie van het gebouw in kwestie. Woningen die zijn gebouwd tussen 1930 en 1975 beschikken bijvoorbeeld nagenoeg altijd over een spouwmuur die evenwel niet is geïsoleerd. Wanneer je niet de tweede eigenaar bent en het huis reeds door de jaren heen gedeeltelijk werd gerenoveerd kan het echter gebeuren dat de spouwmuur inmiddels wel degelijk van isolatiemateriaal is voorzien, maar hoe stel je dat nu precies vast?

Endoscopisch onderzoek

Wanneer je met zekerheid wenst te weten of je spouwmuur al dan niet reeds is geïsoleerd is het aan te raden om daarvoor een endoscopisch onderzoek uit te laten voeren. Dat onderzoek kan je niet alleen aangeven of de spouwmuur in kwestie al is geïsoleerd, daarnaast kan tijdens een dergelijk onderzoek ook worden vastgesteld of er bijvoorbeeld vervuiling in de spouw aanwezig is. Hoe dan ook, vooraleer spouwmuurisolatie aan te brengen is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de binnenkant van de spouwmuur en dat is eigenlijk uitsluitend mogelijk door het laten uitvoeren van een endoscopisch onderzoek.

Kleurverschillen door gaten in gevel

Zelf kan je in principe ook op verschillende manieren vaststellen of de gevel reeds is geïsoleerd. In het merendeel van de gevallen wordt er namelijk bij na-isoleren voor gekozen om gaten te boren in de gevel waarna het isolatiemateriaal via die gaten wordt ingebracht. Vervolgens worden de gaten weer dichtgecementeerd, maar blijft een kleurverschil waarneembaar. Bij twijfel kan je uiteraard ook gewoon contact opnemen met de vorige eigenaar met de vraag of hij al spouwmuurisolatie heeft laten aanbrengen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten