Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie ecologisch

Wanneer je er voor kiest om in je woning bijvoorbeeld dakisolatie aan te brengen doe je dat in eerste instantie uiteraard om te besparen op de kostprijs van je energiefactuur. Veel mensen staan er dan ook niet bij stil dat ze door te isoleren ook meteen een interessante meerwaarde creëren voor het milieu. Door het plaatsen van dakisolatie zorg je er namelijk voor dat het verlies aan warmte wordt beperkt. Hierdoor zal je inderdaad geld besparen, maar anderzijds zal je ook de impact van je verwarming op het milieu beperken.

Welke isolatiematerialen zijn echt biologisch?

We vertellen je waarschijnlijk niets nieuws wanneer we zeggen dat je vandaag de dag een keuze kan maken uit een groot aantal isolatiematerialen. Slechts een aantal van deze materialen zijn echter echt ecologisch, namelijk:

  • Celluloseisolatie

Cellulose is gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. Dit zorgt er voor dat het met het ecologische karakter al meteen helemaal goed zit. Dat is echter niet alles. Cellulose of papiervlokken isolatie is namelijk ook bijzonder voordelig. Tel daar ook nog eens bij op dat het zeer eenvoudig aan te brengen is en je hebt meteen enkele uitstekende redenen om er voor te kiezen om je dak te isoleren met behulp van cellulose.

  • Houtwol isolatie

Iedereen heeft ongetwijfeld al eens gehoord van glaswol en steenwol, maar ben je ook bekend met het fenomeen houtwol? Houtwol is een zeer milieuvriendelijk materiaal dat niet alleen geschikt is voor het isoleren van je vloeren en wanden, maar ook van je daken. Houtwol is bovendien zeer eenvoudig op maat te snijden en veroorzaakt geen irriterend effect op de huid of de longen.

  • Kurk isolatie

Eén van de meest duurzame materialen op de markt is ongetwijfeld kurk. Ook dit materiaal kan je zonder probleem gebruiken voor het isoleren van je dak. Je kan er voor kiezen om kurk toe te passen als isolatie onder de vorm van korrels, maar je kan ze ook als platen aanbrengen onder je dak. Wanneer je kiest voor een dakisolatie uit kurk moet je er alleen rekening mee houden dat deze opvallend duurder kan zijn in vergelijking met tal van andere isolatiematerialen.

  • Hennep isolatie

Tot slot is er ook nog hennep isolatie. Hennep wordt toegepast in isolatiedekens en is na gebruik volledig composteerbaar. De gemiddelde kostprijs van een isolatiedeken met hennep ligt ergens tussen de €15 en €20 euro per m2.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers