Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Endoscopisch onderzoek

Als je je huis wilt laten isoleren kan het goed zijn om een endoscopisch onderzoek uit te laten voeren op spouwmuren. Dat wil zeggen dat de muren van binnen gecontroleerd worden om deze te beoordelen op aantal spouwankers en hun conditie. Aan de hand hiervan kan bepaald worden of een muur geschikt is voor isolatie.

Hoe werkt een endoscopisch onderzoek aan muren?

Voor het onderzoeken van de binnenkant van spouwmuren wordt een kleine camera naar binnen gebracht. Aan de hand van wat met de camera gezien wordt kan bepaald worden of schoonmaak nodig is alvorens isolatie aan te brengen.

Waarom is een endoscopisch onderzoek van belang?

Het is bij het aanbrengen van isolatie belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de toestand van de muur. Bij een endoscopisch onderzoek kunnen afwijkingen tevoorschijn komen als cementbaarden. Cementbaarden zijn het resultaat van slordig afgewerkt metselwerk waardoor er tussen de binnen- en buitenspouw een bruggetje van cement ontstaat. Deze kunnen vochtproblemen veroorzaken en kunnen dus gevolgen hebben voor een goede isolatie. Als er niet zoveel cementbaarden ontdekt worden is dit geen probleem, mochten er echter vele cementbaarden in de muur aanwezig zijn dan moet er een andere oplossing worden gevonden. Er kan breekwerk van pas komen om het probleem op te lossen en brengt dit dus extra kosten met zich mee.

Wat kan nog meer problemen veroorzaken voor het aanbrengen van isolatie?

Door de relatief grote ruimte tussen de binnenspouw en buitenspouw kan er tijdens bouwwerkzaamheden van alles tussen geraakt zijn. Bouwafval zoals hout of steen is een veel voorkomend voorbeeld, maar ook doorgestorte vloeren kunnen problemen opleveren.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten