Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Energiebesparing

Er bestaan verschillende redenen waarom het isoleren van je woning een verstandige keuze is. Een van de belangrijkste redenen bestaat in het feit dat isolatie zorgt voor een besparing van energie. Daarmee verlaag je de kosten van je energierekening en verminder je CO2-uitstoot omdat je minder brandstof nodig hebt.

Hoe zorgt isolatie voor een besparing van energie?

Zodra een huis is geïsoleerd, houdt dit via het dak, de vloer en/of de muren warmte binnen in de winter. Het gevolg is dat wanden en vloeren in dit seizoen minder koud en daardoor een stuk prettiger aanvoelen. In de zomer blijft de warmte juist buiten, zodat je woning in deze tijd van het jaar koel blijft. Omdat isolatie ervoor zorgt dat warmte in de zomer buiten blijft maar dat je woning in de winter warmte vasthoudt, hoef je je huis minder te verwarmen. En neemt je gasverbruik dus af. Door deze energiebesparing bespaar je eveneens op de stookkosten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je na het plaatsen van isolatie een kleinere, goedkopere verwarmingsketel nodig hebt en dat je stookkosten op deze manier verder afnemen.

Hoe zorgt energiebesparing voor een beter milieu?

Iedereen krijgt dagelijks te maken met klimaatverandering en de gevolgen hiervan. Goed isoleren heeft een zeer positieve invloed op het milieu, onder voorwaarde dat dit met de juiste materialen gebeurt. Omdat isolatie ervoor zorgt dat je energie bespaart, bespaar je niet alleen op stookkosten. Ook verminder je op deze manier CO2-uitstoot omdat je minder brandstof nodig hebt. Op deze manier lever je met een geïsoleerd huis een bijdrage aan een beter milieu.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten