Energiemeter

Energiebesparing is niet alleen een goede manier om je maandelijkse kosten naar beneden te halen, maar het is ook goed voor het milieu. Want, des te minder wij met zijn allen verbruiken des te beter het is voor de wereld. Er zijn zoveel kleine manieren om minder energie te verbruiken in je huis, maar weet jij welke apparaten er veel verbruiken? Daar is de energiemeter een goed apparaat voor. Deze geeft je namelijk inzicht in hoeveel stroom bijvoorbeeld je televisie of je koelkast verbruikt.

Hoe werkt een energiemeter?

Eigenlijk heel simpel, je steekt hem namelijk in het stopcontact en steekt de stekker van het apparaat erin waarvan je wilt weten hoeveel stroom deze verbruikt en de meter geeft het aan. De energiemeter laat je een hoop informatie zien, dit hangt wel af van welke meter je hebt. Je kunt de frequentie meten, met andere woorden de wisselspanning uit het stopcontact. Het minimum- en maximumvermogen, omdat bij veel apparaten het energieverbruik niet constant is. De spanning, dit houdt het voltage van het apparaat in. Maar ook de stroomsterkte in ampères en het vermogen. Zoals je leest kun je echt een hoop te weten komen over de verschillende apparaten in jouw huis. Verbruikt je koelkast bijvoorbeeld een hoop stroom, dan zou je kunnen kiezen om voor een energiezuinige variant aan te schaffen. Deze kun je na een aantal jaar compleet hebben terugverdient door de besparing op je maandelijkse energierekening.

Hoe kun je nog meer besparen?

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om te kunnen besparen zoals bijvoorbeeld door woningisolatie. Dan heb je namelijk ook minder energie nodig om bijvoorbeeld je huis warm te krijgen. Voor de rest kun je met een energiemeter kijken welke kleine aanpassingen je kunt doen om minder energie te verbruiken in huis.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven