Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

EPB (energieprestatie en binnenklimaat)

Op dit moment is de regelgeving EPB (energieprestatie en binnenklimaat) van toepassing. De gebouwen die vandaag gebouwd worden, bepalen het verbruik aan energie voor de volgende generatie. Om deze reden werd het tijd om de regelgeving aan te passen, wat ook voordelen voor jou kan opleveren.

Wat houdt EPB in?

De afkorting staat voor energieprestatie en binnenklimaat. Dit betekent dat er bij de bouw van nieuwe gebouwen aan een aantal eisen voldaan moet worden om op deze manier energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

  • De nieuwe huizen en gebouwen moeten aan een goede woningisolatie voldoen, waardoor warmteverliezen minimaal beperkt wordt (K-peil).
  • Het tweede punt gaat over de totale energieverbruik. Deze kan door energie zuinige apparaten geminimaliseerd worden.
  • Het derde punt gaat met name over een goede klimaat in huis. Hierbij is een goede ventilatie van belang.

Indien je al een huis hebt gebouwd, zou je alsnog aan deze drie punten kunnen voldoen. Een eerste stap die je makkelijk kunt zetten, is het isoleren van je huis.

Waarom het huis isoleren?

Het isoleren van je huis kan je een hoop energie besparen, doordat warme en koude lucht van buitenaf niet binnen kan dringen. Hierdoor kun je de verwarming gerust een standje lager zetten, wat je aan het eind van het jaar in positieve zin terug ziet op de energierekening.

Het isoleren van je huis kost wat geld. Maar in de meeste gevallen verdien je het al binnen drie jaar terug. Door het hebben van een EPB wordt je huis ook meer waard. Het betekent namelijk dat jou huis aan alle energiebesparende eisen voldoet. De nieuwe bewoners weten dan zeker dat ze een hoop energiekosten kunnen besparen als ze voor jouw huis kiezen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten