Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Funderingsonderzoek

De fundering is misschien wel het belangrijkste van de woning. Zonder goede fundering heeft de woning letterlijk geen grond om op te staan. Het is daarom van groot belang dat de fundering in goede staat blijft. Wanneer dit niet het geval is kan de woning scheef gaan zakken en scheuren gaan vertonen. Wanneer je twijfelt aan de gezondheid van de fundering of simpelweg eens wilt zien hoe het er mee gesteld is, kun je een funderingsonderzoek laten uitvoeren.

Wanneer is een funderingsonderzoek noodzakelijk?

Een funderingsonderzoek is noodzakelijk als er grote veranderingen zijn opgetreden die invloed kunnen hebben op de fundering. Dat klinkt wat vaag, maar is eigenlijk wel het enige juiste antwoord. Het is onmogelijk om een opsomming te geven van alle gevallen waarin een funderingsonderzoek noodzakelijk is.

Factoren die invloed kunnen hebben op de fundering zijn een veranderd grondwaterpeil (omdat het grondwater is gestegen of juist gedaald), maar ook bij extreem hoge belastingen in het verleden of heden kan een funderingsonderzoek zeker geen kwaad. Ook wanneer een woning duidelijk scheef staat of scheef begint te staan is een dergelijk onderzoek van harte aan te bevelen.

Waar bestaat een funderingsonderzoek uit?

Het is verstandig om voor er een uitgebreid funderingsonderzoek wordt uitgevoerd, eerst een eenvoudig onderzoek te laten uitvoeren. Hierbij worden bepaalde symptomen als scheuren en verzakkingen nauwkeurig bekeken, opgemeten en geanalyseerd. Na dit onderzoek valt er soms al duidelijk een aanwijzing te geven voor de oorzaak van de problematiek en is er vaak al een behandelplan mogelijk. Wanneer dit niet het geval is zal er een diepgaander onderzoek nodig zijn, maar aangezien de kosten hiervoor fors hoger liggen is het aan te raden eerst met een basis onderzoek te beginnen. Voor een eenvoudig onderzoek betaal je doorgaans enkele honderden euro’s. Een uitgebreid onderzoek loopt al snel in de duizenden euro’s maar bevat wel zeer waardevolle informatie over de staat van de fundering.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten