Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelisolatie rendement

Investeren in een verbeterde isolatie voor je woning zorgt er altijd voor dat je te maken krijgt met een bepaald rendement. Dat rendement wordt eigenlijk op twee verschillende manieren verkregen. In eerste instantie zorgt het rendement namelijk voor een meerwaarde op vlak van comfort. Door het toepassen van bijvoorbeeld gevelisolatie zorg je er namelijk voor dat bijvoorbeeld het ontstaan van koude bruggen wordt tegengehouden. Hierdoor krijg je een aangenaam binnenklimaat en dat terwijl je ook nog eens kan rekenen op een financieel rendement. Door het toepassen van gevelisolatie zorg je namelijk voor een niet onaanzienlijke besparing op je energiefactuur.

Tot 30% besparen op energiefactuur

Het belangrijkste rendement uit gevelisolatie wordt uiteraard verkregen aan de hand van het financiële voordeel dat je krijgt op je energiefactuur. Gemiddeld kan er door het toepassen van gevelisolatie op dit vlak een rendement verkregen worden van zo een 30% op jaarbasis. Met andere woorden, op een energiefactuur van €1000 euro kan je zomaar even €300 euro besparen en dat niet één keer, maar wel ieder jaar opnieuw. Dit zorgt er niet alleen voor dat het rendement van gevelisolatie zeer aanzienlijk is, daarnaast wordt de terugverdientijd op deze manier ook zo beperkt mogelijk gehouden.

Subsidie op gevelisolatie

Het rendement wordt net als de terugverdientijd nog een stukje extra interessanter door het gebruik van subsidies. De subsidies voor gevelisolatie worden vandaag de dag niet langer op nationaal vlak voorzien, maar voornamelijk op gemeentelijk niveau. Dit wil zeggen dat de mate waarin je al dan niet recht hebt op subsidies sterk afhankelijk is van de gemeente waarin je woonachtig bent. In het beste geval kan je rekenen op een financiële compensatie tot maximaal 50% van het bedrag dat je zelf hebt geïnvesteerd. In ieder geval, het controleren van eventuele mogelijke subsidies is steeds interessant wanneer je er aan denkt om te investeren in gevelisolatie.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten