Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelreiniger

Het is niet iets waar je snel aan denkt als huiseigenaar, het schoonmaken van je gevel. Maar het is wel degelijk ter behoud van je huis en is beter voor je energierekening. Want een schone gevel ademt beter, wat ten goede komt aan de isolatie. Daarbovenop draagt dit ook bij aan de levensduur van je woning en kan het zelfs waardevermeerdering opleveren.

Hoe ontstaat een vuile gevel?

De gevel van een woning weerstaat weer en wind, jaar in, jaar uit. Het is dus niet gek dat er allerlei vuil tussen en op de stenen gaat zitten. In een drukke straat zal ook het verkeer een grote invloed hebben op hoe je gevel eruit ziet. Vooral als je je woning wilt verkopen is gevelreiniging aan te raden, omdat een gevel toch het eerst is wat een potentiële koper ziet.

Hoe kun je zelf de gevel reinigen?

Als je zelf bezig bent om je woning beter te isoleren en als onderdeel daarvan je gevel wilt reinigen zijn er verschillende producten die je met een lage drukspuit kunt aanbrengen. Vaak moet je dit even in laten werken, waarna je het grondig moet spoelen met gewoon water. Afhankelijk van hoe smerig je gevel is moet je de samenstelling schoonmaakmiddel en water wijzigen en daarmee verandert ook de inwerktijd. Dit staat echter allemaal duidelijk aangegeven op de verpakkingen. Deze producten zijn vaak wel bij bouwmarkten verkrijgbaar en daar kunnen ze je ook meer uitleggen over de werking van deze producten.

Waar kun je de gevel laten reinigen?

Er zijn tal van bedrijven die aan gevelreiniging doen. Voor een professioneel resultaat kan je dus het beste een bedrijf inhuren. Bedrijven gebruiken stoomreiniging voor lichte vervuiling, maar als de vervuiling dusdanig ernstig is kan er over worden gegaan tot chemisch reinigen.

 

Offertes van gevelwerkers ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers