Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Glaszetter

Een glaszetter is iemand die, de naam geeft het al weg, glas zet. Denk hierbij vooral aan het plaatsen van nieuwe ramen, maar een glaszetter kan daarnaast ook nog kozijnen plaatsen en opknappen. Als je toch woningisolatie wil laten plaatsen, kun je vaak net zo goed ook je oude ruiten laten vervangen en kiezen voor dubbelglas of speciaal hoogrendementsglas.

Wat kost een nieuwe ruit?

De kosten van een ruit zijn tweeledig. Enerzijds betaal je voor de ruit, maar daarnaast betaal je ook voor het zetten van de ruit en de transportkosten. Natuurlijk is het goedkoper om zelf de ruit te plaatsen, maar je bent dan vaak wel duurder uit.

Gewoon dubbel glas is het goedkoopste. Hiervoor betaal je zo een €60 euro per vierkante meter oppervlak. De prijzen lopen zo verder op tot het dubbele voor HR+++ glas. Het meest rendabel lijkt HR++ glas te zijn, waar je €80 euro per vierkante meter voor betaalt. Je betaalt dan meer dan voor dubbel glas, maar verdient die extra kosten dankzij de energiebesparing al snel weer terug.

Wat kost het plaatsen van een ruit?

Met enkel een ruit ben je nog niet ver. De ruit moet nog op maat gemaakt worden, in het kozijn worden gezet, en vooral goed worden vastgezet. Het laten plaatsen van een ruit kost gemiddeld €50 euro per vierkante meter, maar dit bedrag hangt sterk af van de door de glaszetter te rijden afstand (i.v.m. reiskosten) en of er andere zaken als steigers of extra mankracht nodig is bij het plaatsen van de ruiten.

Wanneer je prijzen van glaszetters wilt vergelijken, let dan dus ook op de plaatsingskosten. De ruit kan bij een bepaalde glaszetter wel goedkoop zijn, maar als je vervolgens veel kwijt bent aan plaatsingskosten dan schiet je er alsnog weinig mee op.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters