Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie fouten

Het plaatsen van spouwmuurisolatie brengt op zich niet zoveel problemen met zich mee. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld EPS parels blijft de overlast beperkt en dienen er geen grote werkzaamheden te worden uitgevoerd. Bij het op deze manier isoleren van de gevel worden er namelijk gewoon gaten geboord waar vervolgens de isolerende parels in worden gespoten. Toch worden er in bepaalde gevallen nog enkele fouten gemaakt bij het plaatsen van spouwmuurisolatie. Deze fouten kunnen een relatief grote impact hebben waardoor het steeds belangrijk is om ze te proberen voorkomen.

Eventuele mortelresten of vuil in de spouwmuur

Eén van de belangrijkste fouten bij het plaatsen van spouwmuurisolatie gaat schuil in het niet goed controleren van de spouw. Door middel van een endoscopisch onderzoek moet immers steeds worden vastgesteld of er bijvoorbeeld nog betonresten in de ruimte tussen de binnenmuur en de buitengevel aanwezig zijn. Is dat het geval, dan moeten deze verwijderd worden. Het laten zitten van het vuil kan er namelijk voor zorgen dat er nog steeds warmteverlies kan optreden waardoor het rendement van de spouwmuurisolatie wordt teruggeschroefd. Ook het controleren van de aanwezigheid op zogenaamde cementbaarden is belangrijk om vochtproblemen na plaatsing van de spouwmuurisolatie te voorkomen.

Isolatieplaten dienen op elkaar aan te sluiten

Het isoleren van de spouwmuur is uiteraard niet uitsluitend mogelijk door middel van korrels of schuim, daarnaast kan je er ook voor kiezen om bij de bouw gebruik te maken van isolatieplaten. Deze worden bij het verwezenlijken van de spouwmuur tussen de buitengevel en de binnenmuur in geplaatst, maar zijn daar eigenlijk niet zo voor geschikt. Wanneer je er toch voor kiest om gebruik te maken van isolatieplaten in je spouwmuur is het van cruciaal belang dat deze goed tegen elkaar aanliggen en geen gaten of kieren vertonen. Is dat wel het geval, dan bestaat het risico dat er nog steeds warmteverlies kan optreden en dat ook doorslaand vocht een kans maakt om je huis binnen te dringen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten