Vloerisolatie harde persing

Isolatiemateriaal bestaat vandaag de dag in tal van verschillende uitvoeringen. Tijdens het vervaardigen van isolatiemateriaal kan er dan ook op verschillende manieren te werk worden gegaan. Eén van die manieren is bijvoorbeeld door het toepassen van harde persing. Harde persing zorgt er voor dat het isolatiemateriaal zoals de naam reeds laat vermoeden samen wordt geperst waardoor ze niet alleen over een mindere omvang beschikken, maar bovendien toch nog steeds over een uitstekende isolatiewaarde beschikken. Wil je binnenkort vloerisolatie plaatsen en wil je graag een goed inzicht krijgen in de voor- en nadelen van harde persing? Wij zetten alle pro's en contra's even voor jou op een rijtje!

Voordelen van harde persing vloerisolatie

Harde persing isolatiematerialen worden vandaag de dag zeer vaak gebruikt. Daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie beschikken deze isolatiematerialen namelijk doorgaans over beperkte afmetingen en zijn ze zeer eenvoudig te plaatsen. Doe-het-zelvers die op eenvoudige wijze zeer kwalitatieve vloerisolatie wensen aan te brengen in hun huis kiezen veelal altijd voor dit type materiaal. Kiezen voor harde persing isolatieplaten is ook interessant vanuit het standpunt van de natuur. In tegenstelling tot diverse andere isolatiematerialen zijn harde persing isolatieplaten zeer eenvoudig te recycleren wat ze een zeer duurzaam en milieuvriendelijk karakter geeft.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Eigenlijk zijn er aan het gebruik van harde persing isolatiematerialen geen specifieke nadelen verbonden. Het enige waar je wel rekening mee dient te houden is het feit dat het plaatsen van isolatieplaten zeer nauwkeurig dient te gebeuren. In tegenstelling tot bij andere isolatiematerialen kunnen niet correct aangebrachte platen namelijk zorgen voor warmteverlies en ook opstijgend vocht kan zich door de kieren en groeven een weg naar boven banen. Vooral wanneer je de harde persing isolatieplaten zelf gaat aanbrengen is het zeer belangrijk om mogelijke openingen dicht te spuiten met bijvoorbeeld PUR-schuim.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven