Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie hellend dak

Een hellend dak kan je zowel langs de binnen- als de buitenzijde isoleren en in sommige gevallen is het zelfs nuttig om voor beide isolaties te kiezen. Wanneer budget echter een grote rol speelt, is het de isolatie aan de binnenzijde die de voorkeur wegdraagt. Binnen is makkelijk toegankelijk, vaak voorzien van een houten frame waarbinnen de isolatie geplaatst kan worden en ideaal als buffer tegen opstijgende warmte vanuit de woning.

Keuze van materialen

Er zijn heel wat materialen die gebruikt kunnen worden voor dakisolatie. Afhankelijk van het beoogde doel en vooral de gewenste isolatiegraad zal het ene materiaal al wat geschikter zijn dan het andere. Idealiter kies je een materiaal dat verkrijgbaar is in isolatiepanelen. Deze zijn stijf, makkelijk op maat te snijden, eenvoudig te plaatsen en perfect af te werken met een isolatiemateriaal uit spuitbussen. Bovendien lenen panelen zich ertoe om snel te werken waardoor er niet teveel tijd verloren gaat aan werkuren.

Voordelen van dakisolatie

Het grootste voordeel van een gedegen dakisolatie is de enorme energiebesparing die hiermee verkregen wordt. Van alle verliesposten op gebied van warmte in het huis, is het dak de grootste. De reden hiervoor is de oppervlakte die het dak beslaat en de stijgende warmte. Dit warmteverlies betekent een enorme meerkost op je maandelijkse rekeningen. Wil je deze besparing ook? Vraag dan snel gratis offertes.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers