Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie: het belang

Hoewel steeds meer mensen er door de jaren heen voor hebben gekozen om hun dak te isoleren stellen velen zich vandaag de dag toch nog steeds de nodige vragen bij het belang van dakisolatie. Hoe belangrijk is het aanbrengen van isolatie in je dak nu namelijk echt en is het de investering wel waard? Feit is namelijk dat je voor het isoleren van je dak rekening dient te houden met een prijskaartje van al snel €1000 à €2000 euro, toch een behoorlijke investering.

Belangrijke besparing op je energiefactuur

Veel mensen zijn wanhopig op zoek naar een mogelijkheid om te besparen op hun energiefactuur. Dat kan verwezenlijkt worden door het toepassen van een doorgedreven dakisolatie. Meer dan de helft van de warmte die de woning verlaat vindt namelijk een weg naar buiten via het dak. In de praktijk betekent dit dat je zomaar de helft van je energiefactuur zou kunnen uitsparen, enkel en alleen door je dak te isoleren. In de praktijk mag die besparing dan iets minder groot zijn (omwille van het feit dat warmte tijdens het stijgen ook kan ontsnappen via bijvoorbeeld de gevel), toch zal je merken dat er een meer dan aanzienlijke besparing op je energiefactuur zal worden verwezenlijkt.

Gezonder en aangenamer woonklimaat

Door het plaatsen van dakisolatie zorg je er niet alleen voor dat er een besparing kan worden gerealiseerd op je energiefactuur. Bovendien zorgt het aanbrengen van doorgedreven isolatie in je dak eveneens voor het tegenhouden van vocht. Hierdoor kunnen schimmels worden voorkomen wat zorgt voor een veel aangenamer en bovendien ook gezonder woonklimaat. Tel daar ook nog eens bij op dat omgevingsgeluiden van buitenshuis grotendeels in de kiem gesmoord worden en je hebt meteen een aantal zeer interessante redenen om er voor te kiezen om ook in jouw huis dakisolatie aan te brengen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers