Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie hoekwoning

Het isoleren van je huis kan op de lange termijn flink wat euro’s opleveren. Doordat de energieprijs hoog is, kun je je wooncomfort een stuk verhogen door isolatie aan te schaffen.

Hoe werkt het isoleren?

In principe werkt het isoleren heel simpel. De bouwvakker of jijzelf boort gaten in de muur (indien je over spouwmuren beschikt) en deze worden gevuld met isolerend materiaal, zoals bijvoorbeeld isolatieparels of glaswolvlokken.

Deze stoffen garanderen je (tenminste als het aanbrengen ervan goed gebeurd) dat vocht, warme en koude lucht niet naar binnen komen. Hierdoor hoeft de verwarming minder goed zijn best te doen om de kamer op temperatuur te krijgen.

Het isoleren van een hoekwoning is in principe geen moeilijke opgave. Het verdient alleen wel de opmerking om eens met de buren in gesprek te gaan. Er kan namelijk alsnog veel warmte verloren gaan wanneer de buren niet mee willen werken. Een niet voor de hand liggende mogelijkheid is om zelf alles te bekostigen.

Wat zijn de voordelen?

Het bespaart je energiekosten. Dat is eigenlijk het grootste voordeel. Aangezien de hoge prijzen voor energie is dit dé manier om geld te besparen. Een ander bijkomend voordeel is dat het milieu er beter van wordt. Door energie te besparen, verminder je namelijk de CO2 uitstoot.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten