Kozijnen van hout isoleren

Houten kozijnen isoleren voor een groot deel vanzelf. Dit komt omdat hout goede isolerende eigenschappen heeft en een slechte geleider is. Wanneer de lucht tegen het hout aankomt wordt die voor een groot deel tegengehouden. De warmte zal dus niet doorgegeven worden naar buiten toe en omgekeerd. Na verloop van tijd echter, of door een slechte plaatsing, kan het hout kieren en spleten gaan vertonen. Het is namelijk een levend materiaal dat zich zal zetten en dit kan als gevolg hebben dat minuscule openingen bestaan tussen de kozijnen en de muren of de beglazing. Het loont om deze gaten of spleten te dichten en zodoende de isolatiewaarde van het houten kozijn te herstellen. Verder is de isolatiewaarde ook belangrijk om bijvoorbeeld gebruik te kunnen maken van een subsidie. De U-waarde dient in dit geval 1.5 te zijn (maximaal).

Hoe isoleer je houten kozijnen

Er zijn verschillende manieren om houten kozijnen te isoleren. Er kan gebruik gemaakt worden van isolatie in vloeibare vorm. Een goed product hiervoor is het elastische mastiek dat zich perfect zal aanpassen aan de vorm van de gaten. Belangrijk is om zowel voor een volledige dichting tussen kozijn en muur te zorgen als tussen kozijn en glas. Bij voorkeur gebeurt de isolatie langs de binnenzijde van het raam gezien de lucht zowel van buiten kan komen als van in de spouw.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven