Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerconstructie hout

Ook met een houten vloerconstructie is het goed mogelijk om de vloer te laten isoleren. In dit artikel vertellen we meer over het isoleren van een houten vloerconstructie. Wanneer je gebruik wilt maken van de voordelen van woningisolatie, zal je naast de muren ook de vloer moeten isoleren. Er zijn steeds meer mensen die het in één keer goed willen hebben en kiezen voor muur- en vloerisolatie. Maak je gebruik van een houten vloerconstructie? Geen probleem, ook deze constructies kunnen prima geïsoleerd worden.

Hoe kun je een houten vloerconstructie isoleren?

In principe werkt het simpel. Via de kruipruimte kan een houten vloerconstructie gemakkelijk geïsoleerd worden. De methode die het meest gebruikt wordt, is dat de ruimtes tussen de houten balken opgevuld worden. In dit geval kun je voor verschillende isolatiematerialen kiezen, denk aan steenwol of bijvoorbeeld glaswol. Isolerend wol heeft als eigenschap dat het waterafstotend is, wat in de vochtige kruipruimte nog wel eens handig kan zijn.

Een kruipruimte bevindt zich niet altijd onder het hele huis. Hierdoor zullen de isolatiebedrijven andere oplossingen moeten verzinnen, die geheel afhangen van de situatie. De meest gangbare optie is dat men graafwerkzaamheden onder het huis verricht, waardoor het bedrijf de vloer in zijn geheel kan isoleren.

Waarom vloerisolatie?

Het isoleren van je woning heeft als voordeel dat je minder hard hoeft te stoken. Dit komt omdat koude en warme lucht niet binnen kunnen komen. Echter kiezen de meeste mensen alleen voor het isoleren van de muren, waardoor ze niet optimaal gebruik maken van de voordelen van woningisolatie. Door de vloer en het dak kunnen de koude en warme luchtstromen alsnog binnen komen. Met name in de kruipruimte is de lucht vochtig en vaak ook koud. Wanneer je de houten vloerconstructie niet isoleert, heb je een grote kans op schimmels en moet de verwarming hard werken om de woning te verwarmen.

 

Offertes van specialisten ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten