Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houtskeletbouw

Ook bij houtskeletbouw is het isoleren van je huis aan te raden. Sterker nog, in de meeste gevallen is het vrij makkelijk en voordelig om het te laten realiseren. In dit artikel bespreken we de voordelen van woningisolatie betreft houtskeletbouw (HSB).

Hoe gaat het isoleren van houtskeletbouw in zijn werk?

Er zijn verschillende manieren om je huis te laten isoleren. De meest voorkomende manier is door het aanbrengen van een isolatiemateriaal in de tussenruimten van de wanden, vloer en het dak. Daarbij zou je eventueel wandplaten of plafondplaten kunnen aanbrengen aan de binnen- en buitenkant van de gevel en/of het plafond. Je kunt van verschillende isolatiematerialen gebruik maken. Denk bijvoorbeeld aan isolatie wol, korrels of platen. Deze worden dan met verschillende methoden in de tussenruimte van de wanden, de vloeren en het dak aangebracht.

Bij het selecteren van deze materialen raden wij aan om te gaan voor duurzame materialen die werend zijn op het gebied van vocht, lucht en brand. Op deze manier maak je je huis niet alleen een stuk duurzamer, maar ook een stuk veiliger.

Wat zijn de voordelen van woningisolatie?

De voordelen zijn behoorlijk groot. Zo moet je denken aan energiebesparing, waardoor je jaarlijks minder geld kwijt bent aan energie. In de eerste jaren geldt dit niet, omdat je eerst de investering van het isoleren moet terug verdienen. Een ander voordeel is dat vocht geen vrij spel heeft. Na het isoleren van je woning zijn de wanden (in de winter) warm, hierdoor slaat vocht niet op de wanden en blijven je muren er voor een lange tijd mooi uit zien.

Deze voordelen zijn voordelig voor de waarde van je huis. Je krijgt meestal een hogere energielabel aangewezen. Ook wordt het door makelaars en koper gewaardeerd als je een veilige woning hebt in de zin van brandveiligheid en luchtvochtigheid.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten