Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houtworm

Voor een optimale isolatie van het huis, is het natuurlijk belangrijk dat alle onderdelen van het bouwwerk meehelpen aan de isolatie. Overal waar kieren of spleten zitten, kan ten slotte warmte lekken. Wat betreft een houten vloer van een woning, is het hierom erg belangrijk houtwormen vroegtijdig te signaleren en te bestrijden. Dit voorkomt energielekken in de vloer.

Hoe herken je houtwormen?

Houtwormen eten zich letterlijk door grond heen. Je zal houtwormen dus ten eerste signaleren door gaten in de grond. In een ver gevorderd stadium laten de wormen ook zichtbaar een bepaald soort boormeel achter. Professionals kunnen zelfs aan het type boormeel en aan de afmetingen van de gaten zien welke soort houtworm zich in de vloer heeft genesteld.

Hoe kan je houtwormen bestrijden?

Om houtwormen te voorkomen is het ten eerste belangrijk je houten vloer met een lak- of waslaag te bedekken. De wormen leggen hun eitjes namelijk niet zo graag in zo een behandelde houten vloer. Wanneer het al te laat is om het hout te behandelen, is het belangrijk om het al aangetaste hout zo snel mogelijk te verwijderen en te vervangen. Op deze manier wordt verspreiding door de hele kamer zo veel mogelijk beperkt. Verder is het belangrijk om bij het kopen van hout ook al te letten op aanwezigheid van houtwormen. Het is namelijk niet zo dat houtwormen niet in’nieuw’ hout genesteld kunnen zijn. Want hout wordt vaak eerst in een (vochtige) ruimte opgeslagen alvorens verkocht te worden. Ten slotte is het verstandig een goed ventilatiesysteem in huis toe te passen. Hierdoor wordt de vochtigheid van de vloer beperkt en een gunstig klimaat voor de houtworm voorkomen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten