Isolatie huis

Tegenwoordig wordt steeds meer belang gehecht aan een goede isolatie van de woning. Logisch, want isolatie voorkomt heel wat problemen en brengt heel wat besparingen met zich mee. Het is zelfs zo dat nagenoeg alle investeringen die je op het vlak van woningisolatie doet zich binnen korte of middellange termijn terugverdienen. Isolatie zorgt voor energiebesparingen, een beter woonklimaat, een beperking van geluidshinder, het voorkomen van vochtproblemen, en dergelijke meer. Bovendien wegen de voordelen altijd op tegen de kosten. Er is dus geen enkele reden om geen goede isolatie te voorzien.

Schuifpui

Keuze in materialen

Er zijn heel wat materialen voorhanden die gebruikt kunnen worden om je huis te isoleren. Ieder van deze materialen heeft zijn eigen kenmerken en afhankelijk van je woning en het deel ervan dat je wilt isoleren is een ander isolatiemateriaal aangeraden. Ook de prijs verschilt per materiaal en dat heeft een invloed op het termijn waarbinnen je de investering recupereert.

Alles isoleren?

Ook de mate waarin je je huis isoleert, kan je zelf bepalen. Wil je de buitenkant isoleren of ook elke binnenmuur? Moet de woning een passieve woning worden of kies je voor een goed geïsoleerde woning zonder meer. Al deze zaken hebben een invloed op de hoeveelheid materiaal die je nodig hebt en de kosten die hieraan verbonden zijn. Een gratis offerte maakt duidelijk hoeveel kosten de isolatie met zich meebrengen.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven