Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Inblaassysteem

Er zijn verschillende technieken om het huis te isoleren. Eén daarvan is de inblaastechniek. In spouwmuren wordt dan een isolerend materiaal gespoten. Dit kunnen verschillende stoffen zijn. In dit geval gaan we het hebben over het isolerende glaswol. Ook kun je voor dakisolatie gebruik maken van mechanische inblaasystemen die de isolatie voor je gelijkmatig over de zoldervloer kunnen verspreiden.

Hoe werkt het blaassysteem?

Het blaassysteem werkt simpel en eenvoudig. Er worden gaten in de buitengevel geboord en de isolerende stof wordt in de tussenruimte’gespoten’. Het voordeel hiervan is dat de buitenkant van de woning er mooi uit blijft zien en dat er geen bouwvergunning aangevraagd hoeft te worden. In dit geval is je huis alleen geschikt voor deze methode als het huis over spouwmuren beschikt. De methode is snel en eenvoudig. Dit betekent dat afhankelijk van de grootte van de woning een huis al binnen een dag geïsoleerd kan worden. Een bijkomend voordeel hierbij is dat het aantal arbeidsuren minimaal is wat ten goede komt van de prijs die je voor het isoleren betaalt.

Wat is isolerend glaswol precies?

Het isolerende materiaal glaswol is een fijn gemalen wol dat geen warmte of kou naar binnen laat. Daarbij is de stof waterafstotend, waardoor regenwater onmogelijk binnen komt. Er wordt een grote hoeveelheid tussen de muren’gespoten’, waardoor je de zekerheid hebt dat het niet gaat inzakken. Ook gaat de brandveiligheid van je huis er op vooruit. Andere voordelen zijn dat het een duurzame stof is, waardoor je huis nog duurzamer wordt.

Er zijn ook andere stoffen op de markt die tussen de muren’gespoten’ kan worden. Denk bijvoorbeeld aan houtvezels. Wij adviseren om alle isolerende materialen goed met elkaar vergelijk en het gesprek aan gaat met iemand die er verstand van heeft. Op deze manier weet je wat het beste bij jouw huis past.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten