Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Inhoud gebouw berekenen

Om een huis warm te houden, is het van belang het benodigde vermogen te berekenen. Op het benodigde vermogen hebben verschillende factoren invloed. Een van de belangrijkste is de inhoud van het huis. Het probleem kan echter zijn dat je je wel herinnerd dat je het ooit op school hebt gehad, maar niet meer precies weet hoe je de inhoud moet berekenen.

Hoe bereken je de inhoud van een pand?

Een huis in de vorm van een balk is meer een uitzondering op de regel, maar ze bestaan wel. De inhoud van dit huis bereken je door de oppervlakte van de ondergrond van het huis te vermenigvuldigen met de hoogte ervan. Mocht je huis tot aan het dak een vorm van een balk hebben en daarboven een dak hebben waarvan twee zijdes een rechthoek zijn en twee zijdes een driehoek, dan dient de inhoud van het huis berekend te worden door de inhoud van het balk-gedeelte op te tellen bij de volgende inhoud: 1/2 x hoogte van de driehoek x de basis van de driehoek x de breedte van de rechthoek in het dak. Mocht het dak bestaan uit vier zijdes in de vorm van een driehoek, dan moet de inhoud van het huis berekend worden door weer de inhoud van het balkvormige gedeelte op te tellen bij 1/3 x hoogte van het dak x de oppervlakte van de woning. Dit zijn de meest voorkomende woningtypes, maar het is natuurlijk mogelijk dat jouw woning een andere vorm heeft. Schakel bij twijfel de hulp van een isolatiespecialist in om te bepalen hoeveel energie jij kunt besparen met isolatie.

Andere factoren en het benodigde rendement

Samen met de inhoud van het pand, is het voor het berekenen van het benodigde rendement nog van belang om iets over de volgende zaken te weten: het type van de woning, het bouwjaar van de woning en het gemiddelde warmwatergebruik.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten