Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatiemaatregelen

Er zijn heel wat isolatiemaatregelen mogelijk bij de bouw of het verbouwen van een woning. Sommige van deze maatregelen vergen een grote inspanning en investering, anderen zijn snel en haast kosteloos gedaan. Vanzelfsprekend zijn de maatregelen die meer moeite kosten vaak ook die maatregelen met een hoog rendement. Enkele goede isolatiemaatregelen nemen, kan grote besparingen met zich meebrengen op gebied van energie.

Mogelijke isolatiemaatregelen

Het meest voor de hand liggende in het isoleren van muren, vloeren en het dak. Bij nieuwbouwwoningen zijn hier normen voor vastgelegd door de Rijksoverheid. Bij bestaande huizen ligt dit anders, maar is het zeker ook een aanrader. Enkel al door de buitenmuren van de woning te isoleren kan een behoorlijk deel van het warmteverlies vermeden worden. Daarnaast wordt ook best vaak gekozen voor isolatieglas indien dit nog niet het geval is. Een glas met een hoge isolatiewaarde zal niet enkel effect hebben op gebied van warmte, maar ook geluidshinder van buitenaf zal drastisch verminderd worden.

Kleine isolatiemaatregelen

Wie het allemaal wat kleinschaliger wilt houden, kiest het beste voor het isoleren van naden en kieren. Dit lijkt op zich niet zo belangrijk, maar elk klein gaatje in de woning verhoogt de energierekening. Een gratis offerte maakt je alvast wegwijs in de isolatiemaatregelen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten