Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatierol

Over het algemeen kunnen we gerust stellen dat er vijf factoren in een huis een zeer belangrijke rol spelen in het beperken van het warmteverlies dat kan optreden. Denk wat dit betreft niet alleen aan zaken zoals het dak, de vloer en de gevel, maar sta ook even stil bij de kozijnen en de beglazing. Het valt misschien niet zo op, maar via deze weg kan zeer veel warmte de woning verlaten wat uiteraard moet worden gecompenseerd. Alleen door het aanbrengen van goed isolerende kozijnen in combinatie met isolatieglas kan je er voor zorgen dat er geen onnodig warmteverlies optreedt. De rol van isolerende beglazing is wat dit betreft dan ook meteen duidelijk.

Glaswol op rol

Terugverdientijd afhankelijk van U-waarde

De mate waarin de isolatie precies wordt doorgevoerd is bij isolatieglas sterk afhankelijk van de zogenaamde U-waarde. Hoewel deze onderling bij de verschillende soorten beglazing aanzienlijk kan verschillen is het toch vooral afhankelijk van het soort isolatieglas:

  • HR heeft een U-waarde tussen de 1,7 en 2,0
  • HR+ heeft een U-waarde tussen de 1,3 en 1,6
  • HR++ heeft een U-waarde van ongeveer 1,2
  • HR+++ heeft een U-waarde tussen de 0,5 en 0,9

Hoe lager de U-waarde, des te hoger de jaarlijkse besparing is, maar des te hoger ook de aankoopprijs komt te liggen. Je dient hier dan ook altijd rekening mee te houden wanneer je de terugverdientijd van je beglazing zo beperkt mogelijk wenst te houden.

Is HR glas wel echt nodig?

Veel mensen van wie hun huis over een reeds doorgedreven isolatie beschikt stellen zich de vraag of het plaatsen van isolatieglas al dan niet een meerwaarde zal betekenen. Dat is absoluut wel het geval. Het is namelijk een vaak gehoord misverstand dat het plaatsen van gewone isolatie er voor kan zorgen dat alle warmteverlies in de kiem wordt gesmoord. Goede isolatie kan er inderdaad voor zorgen dat het warmteverlies wordt beperkt, maar zal niet kunnen voorkomen dat een niet onbelangrijk deel van de warmte verloren gaat via de beglazing in de ramen. Door het plaatsen van HR glas zal je dan ook altijd over een extra aantrekkelijk rendement in huis beschikken.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten