Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatievormen

Er zijn vele verschillende manieren om de isolatie in je woning te verbeteren. Je kan in je woning de muren, het dak, en de vloer isoleren. Elke vorm van isoleren brengt andere voordelen. Daarnaast verschilt het ook wat voor isolatiemateriaal er gebruikt wordt. Welke materiaal aan te raden is in een bepaalde situatie kan een lastige keus zijn, maar vaak kunnen de vakmannen van isolatiebedrijven je helpen bij deze keus.

Waarom kiezen voor dakisolatie?

Via het dak verdwijnt maar liefst 30% van alle gecreëerde warmte in de woning. Warmte stijgt namelijk omhoog en zal via een ongeïsoleerd dak in het niets verdwijnen. Investeren in dakisolatie kan dus een verstandige keuze zijn. Dit hoeft niet per definitie ruimte te kosten want daken kunnen vaak ook via de buitenkant geïsoleerd worden.

Wanneer kiezen voor gevelisolatie?

Vooral woningen die gebouwd zijn voor 1990 hebben vaak slecht geïsoleerde muren. Dankzij spouwmuurisolatie is het tegenwoordig erg makkelijk om dit op te lossen. Als je een woning hebt die geen spouwmuren heeft, wat simpelweg inhoudt dat er geen tussenruimte tussen de binnen- en buitenmuur is, kan je kiezen voor binnen- en/of buitengevelisolatie. Dit is vaak wel iets duurder.

Wat is het voordeel van vloer- en kruipruimte isolatie?

Kou komt vanuit de grond omhoog. Het is dus slim om dit tegen te gaan door middel van isolatie bij de bron van het probleem. Er zijn steeds meer technieken beschikbaar voor kruipruimte isolatie. Een erg populaire optie is de schelpenlaag in de kruipruimte, doordat deze schelpen voornamelijk uit kalk bestaan bestrijden ze vocht optimaal. Als je niet over een kruipruimte bezit is het aan te raden vloerisolatie te laten installeren. Vaak kan je hierbij ook meteen vloerverwarming toevoegen en sla je twee vliegen in één klap voor optimale isolatie en wooncomfort.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten