Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

K-peil globaal isolatiepeil

Het K-peil is een indicator voor de globale isolatiewaarde van een gebouw. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er aan het gebouw ontsnapt. In dit artikel leggen we je uit wat het K-peil precies inhoudt.

Wat is het K-peil precies?

Het K-peil is een waarde die aangeeft hoeveel warmte er ontsnapt. De warmte kan ontsnappen om verschillende redenen. Zo kan je woning slecht geïsoleerd zijn of is de luchtvochtigheid te hoog in huis. Als je de K-peil wilt berekenen van je huis, moet je wel enigszins verstand hebben van formules. De waarde reken je namelijk uit door alle onderdelen van het huis (zoals muren, de vensterbanken, deuren etc.) uit te rekenen. Ook speelt de compactheid van het huis een rol bij het bepalen van het K-peil. Bij grote ruimtes heb je nu eenmaal meer energie nodig om het huis te verwarmen. Er bestaat ook een K-peileis. Deze eis is behoorlijk zwaar en geldt eigenlijk alleen voor nieuwbouw en herbouw.

Hoe maak je jouw huis laag in energieverbruik?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. De eerste stap die je zou kunnen zetten is het aanschaffen van energiezuinige apparaten. Ook doe je er goed aan om uit te zoeken hoeveel energie je precies kwijt bent om je huis te verwarmen en te koelen.

In de meeste gevallen kun je veel energie besparen door een goede isolatie. Op deze manier laat je warmte en kou niet binnen, waardoor de verwarming minder energie nodig heeft om de ruimte te verwarmen. Ook kun je kiezen om je muren te laten impregneren. Hierdoor komt vocht minder gemakkelijk je huis binnen, waardoor de luchtvochtigheid in de binnenruimtes afneemt. Een verwarming moet namelijk harder werken wanneer de luchtvochtigheid hoog is.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten